Erre figyelj online állásinterjún

 Lehet, hogy már túlvagy néhány online interjún, így tudod, hogy mi a menete, de ha még nem, vagy kell némi útmutató, akkor ez a poszt neked szól.


Első és legfontosabb, hogy az interjú idejére lehetőleg legyél egyedül. Ha ez nem megoldható, kérd meg a családtagokat, hogy legyenek csendben abban az időben. Fontos, hogy ha a konyhában vagy, ne akkor főzz, ne menjen a mosógép, stb.!


Zárkózz be egy szobába, ahova nem tudnak bemenni a háziállatok, gyerekek.


Ellenőrizd le, hogy mi fog látszani a kamerán. Ne legyen mögötted rendetlenség, esetleg provokatív kép a falon.


Még így is, hogy otthon vagy, öltözz fel egy interjúnak megfelelően, legalább felülről: ing vagy blúz legyen rajtad.


Ha szeretnéd, egy pohár vizet készíthetsz oda magadnak, de ne akkor kávézz vagy borozgass, és legfőképp ne egyél interjú közben, és természetesen ne rágózz!


Ülj egyenesen, ne terülj el a széken vagy a fotelben.


A telefonodat némítsd le, vagy ne vidd be a szobába. Ha van csengőd, halkítsd le.


Készülj fel kellőképpen, tudj beszélni a cégről, el tudd mondani, hogy miért szeretnél ott dolgozni, stb. Ezeket a kérdéseket egy másik posztban majd részletesen kifejtem. Ha könnyebb, nyugodtan írj fel néhány szempontot egy papírra (de ne a telefonodba!)


Először mindenképpen magázd azt, akivel beszélsz, a tegeződést minden esetben várd meg, míg a másik fél felajánlja.


Habár ez nem rajtad múlik, de figyelj rá, hogy egy esetleges áramkimaradás vagy internethiány esetén is jelen tudj lenni az interjún.


Mivel egy online vagy elsőkörös interjú nem tart sokáig - általában 20-30 perc - igyekezz tömör válaszokat adni a kérdésekre. Nyugodtan készülj fel ezekre előre.


Írd össze te magad is a kérdéseidet, amit a végén majd feltehetsz. Sok interjúztató örül neki, ha a jelentkező kérdez, mert azt sugallja, hogy valóban érdekel a munka és a cég. Ilyen kérdéseket is írok majd egy másik posztban.


Ha szeretnél segítséget kérni, esetleg felkészítést az interjúra, írj, és segítek benne.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.