Vízálló szempillaspirál eltávolítása

10/15/2013
Már írtam egy bejegyzést a vízálló szempillaspirálról, de a helyzetet tekintve fontos, hogy írjak pár sort a megfelelő eltávolítási lehetőségeiről is.
Fontos!
Mivel a poszt 2013-ban íródott, ezért átszerkesztettem a mai lehetőségeknek megfelelően.

Lássuk mik állnak rendelkezésünkre ehhez a művelethez. Mivel a vízálló spirálok elég ragaszkodóak,  nehezebb lemosni őket, mint a hagyományos társaikat. Sokan esnek abba a hibába, hogy erőteljesen dörzsölik a lemosóval a szempillájukat, amitől töredezetté válik, és több hullik ki, mint amennyi a spiráltól. Aki eddig így csinálja, felejtse el ezt a módszert, próbálja ki inkább az alábbiak valamelyikét:

1. Szemfesték lemosó
Ezekből létezik többféle, általában olaj állagúak, így kíméletesek, és könnyen leviszik a spirált is. Egy vattapamacsra öntsetek belőle, majd nagyon óvatosan, simogató mozdulatokkal próbáljátok lemosni a festéket. Biztos tovább tart, mint a normál spiráloknál, de erőteljesen dörzsölni nem szabad!

2. Micellás víz
Habár nem ajánlom a micellás vizet arctisztításra, mert nem túl kíméletes a bőrhöz, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor egy vattapamacsra vagy arctisztító szivacsra tegyél  a vízből, majd áztasd fel vele a szempillaspirált (ezt a módszert nyugodtan alkalmazhatod a nem vízálló verziónál is). Így fogod csak tudni elkerülni a szempillák további károsodását. Ha kellően fellazult a festék, akkor óvatos mozdulatokkal le tudod törölni.

3. Olajos lemosó
Sokan ezt használják első lemosónak - és én is inkább ezt javaslom a micellás víz helyett. Az olaj gyorsabban oldja a sminket mint a micellás víz és sokkal kíméletesebb a bőrhöz.

Ti mit használtok sminklemosásra?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.