Teszt: Helia-D classic arckrém száraz bőrre

Bár kozmetikus vagyok, mégsem választom mindig a professzionális termékeket, hisz szeretek több terméket is kipróbálni, hogy tapasztalat alapján tudjam tovább ajánlani. Így esett most a választásom a Helia-D márkára, ami már abból a szempontból is szimpatikus, hogy lakossági és professzionális termékeket egyaránt készít.



Vásárlás előtt átnéztem a honlapjukon a termékeket, majd a leírás elolvasása után döntöttem a Classic termékcsalád mellett.

Amit a Helia-D ír róla:
A Helia-D Classic hidratáló krém száraz bőrre ajánlott változata hidratáló hatása mellett táplálja a bőrt és segít visszapótolni az arcbőr hiányzó zsír- és nedvességtartalmát, csökkenti a száraz bőrérzetet.

A krém napraforgószár kivonat tartalma segít a bőr rugalmasságának megőrzésében. Klinikai tesztek igazolják, hogy a bőr 24 óra elteltével is hidratált marad. A benne lévő E-vitamin segíti a szabad gyökök megkötését.  Növényi olaj tartalma bőrpuhító hatású.

Dermatológiailag tesztelt
Parabénmentes

Használata: A frissen megtisztított, még nedves bőrbe naponta kétszer (reggel és este) enyhe masszírozással simítsuk be a krémet. Gyorsan, maradéktalanul felszívódik, zsíros fényt nem hagy maga után.

Eredmény: A krém rendszeres használata során a bőr hidratáltabb lesz. Segít, hogy a bőr visszanyerje természetes fényét, bársonyosságát.

A Helia-D Classic hidratáló krém száraz bőrre hatóanyagai:
Napraforgószár: A napraforgószárból készült kivonat olyan védett kozmetikai eljárással készülő hatóanyag, amely rendkívüli mértékben regenerálja a bőr- és izomsejteket.

E-vitamin: Általános sejtvédő, sejtregeneráló vitamin, melynek antioxidáns hatása révén a Helia-D Classic hidratáló krém száraz bőrre hatástalanítja a szervezetünkben lévő szabad gyököket, megakadályozva beépülésüket a sejtjeinkbe, így gátolva a sejtek korai öregedését, rosszindulatú elfajulását.

Tapasztalat:
Arcmosás után rögtön húzódni szokott a bőröm, ami miatt azonnal be kellett krémeznem (még olyankor is, ha csak szerettem volna a nagy melegben hideg vízzel felfrissíteni az arcomat). Ez a krém elsőre furcsa volt, mert használat után "soknak" tűnt, de az az előző, gyengécske krém miatt volt, mert ez az érzet néhány nap után megszűnt. Kevés kell belőle, és nagyon gyorsan felszívódik. Nincs zsíros, vagy fullasztó érzés utána.
Munkám során masszírozáshoz is tökéletes, a nagyon száraz (kezdődő zsírhiányos) bőrű vendégemnél is tökéletesen működött.

Hogy újravenném-e? Igen
Ajánlom másoknak? Igen

4 megjegyzés:

  1. Rajtam piros hámló foltok jelennek meg a Helia-D krémektől és a Zelka-tól is, mi lehet bennük ami irritálja a bőrömet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvia!

      Itt az INCI:Aqua, Ricinus Communis Seed Oil, Glycerin, Cetyl Alcohol, Stearic Acid, Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Copernicia Cerifera Wax, Cetearyl Ethylhexanoate, Sodium Lauryl Sulfate, Urea, Helianthus Annuus Extract, Hydrolyzed Caesalpina Spinosa Gum, Carbomer, Disodium EDTA, Sorbic Acid, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, Parfum, Sodium Hydroxide, Caesalpina Spinosa Gum, Hydroxycitronellal, Hexyl cinnamal, Potassium Sorbate, Alpha-Isomethyl lonone, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Coumarin.

      Sajnos manapság rengeteg dologra allergiások vagyunk, és mivel van benne többféle illatanyag, lehet az egyik okoz irritációt. Vagy valamelyik növényi összetevőt nem bírja a bőröd.
      Allergia vizsgálaton voltál már?

      Törlés
    2. Csak gastroenterológián voltam, laktózérzékeny vagyok... illatanyagra gyanakszom, most egy olcsó kis BALEA krémet használok (BALEA Med Ultra Sensitive Q10) ez nem bántja szerencsére :)

      Törlés
    3. Akkor valószínű, hogy az okozza. Jól döntöttél, hogy sensitive terméket választottál, ezekkel tuti nem lesz probléma :)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.