Mi nem fér bele a tudatos bőrápolás fogalmába?

 Szerencsére egyre többen figyelnek oda magukra, az arcbőrükre, próbálnak tudatos bőrápolók lenni - viszont vannak dolgok, amiket nem sokan mondanak el. Ebben a cikkben ezeket gyűjtöttem össze


1. Arctisztítás nedves törlőkendővel

Nos ha valami, ez a termék egyáltalán nem megfelelő arcápolási termék. Egyrészt környezetszennyező, másrészt nem is szedi le az összes sminket, nagyrészt inkább csak elkeni a bőrödön, a sok irritatív anyagról, amivel át van itatva, nem is beszélve. Plusz sokan azt hiszik, hogy ez teljes mértékben megfelel az arctisztításnak, emellett nincs már szükség semmi másra.


2. Illóolajat kensz az arcodra

Sajnos nagyon sok helyen látom azt, hogy illóolajat ajánlanak az arcra. NE! Soha, semmiképpen se! Az illóolaj egyáltalán nem bőrbarát anyag, borzasztó irritatív, tedd inkább párologtatóba.


3. Amit megeszel azt kenheted a bőrödre is

Szintén ne! A bőr és a gyomor két teljesen külön szerv, másképp működnek. Az ételek nem bőrre valók, nem fognak ott csinálni semmit, pláne nem fognak se hidratálni, se ápolni. A citromra, citrusfélékre külön felhívnám a figyelmet, hogy még véletlenül se kend az arcodra, mert szépen le fogja marni a hámréteget. Vegyél helyette C-vitamin szérumot (vagy C-vitamin származékot).


4. Minél erősebb annál jobb

Ezt most a hámlasztókra értem, mert sajnos sokan így gondolják. Nem, ez egyáltalán nem így van. Nem mindenkinek van szüksége a legerősebb savra, főleg ha nem is használja jól. Ha szeretnél elkezdeni hámlasztókat használni, legjobb lenne, ha konzultálnál erről egy kozmetikussal és együtt felépítenétek a stratégiát.


5. Nem tartod be a lépéseket (türelmetlen vagy)

Bőrápolásban hatalmas hiba, ha elsieted és mindent azonnal akarsz használni és azonnal várod az eredményt. Ez nem olyan, mint a hajvágás, hogy rögtön látszik az eredmény. Van több olyan termék is, aminek hónapok kellenek, mire lesz hatásuk.

A másik pedig, hogy mindent egyszerre akarsz bevezetni a rutinodban. Ez több okból sem jó: egyrészt a bőrödet "sokkolnád" ennyi termékkel, és valószínűleg nem úgy reagálna, ahogy normál esetben. Másrészt pedig ha változik valami a bőrödön - pl. pattanásaid lesznek, ami nem jellemző a bőrödre -, nem fogod tudni melyik termék okozza.

Ehhez a témához tartozik az is, hogy ha valakitől segítséget kérsz, hallgass rá, haladj aszerint, amit ő előír neked, ne akard "jobban tudni" nála, főleg, ha az információ olyan valakitől származik, akinek nincs megfelelő tudása a bőrápolásról. 


+1. Nem mosod le a sminket

Akármikor akármilyen fáradtan is érsz haza, mindig mosd le a sminket, ne abban aludj el. Ha erre sajnálod az időt, akkor ne mondd magad tudatos bőrápolónak, vagy nagyon egyszerű: ne sminkelj.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.