6+1 téma első randira

Az első randi mindig izgalommal és várakozással teli, akár te hívod el a kiszemelteted akár téged hívnak el. Ebben a posztban összeszedtem néhány ötletet, hogy miről érdemes beszélgetni.


1. Mutatkozzatok be

Elsőként beszéljetek magatokról (mivel foglalkoztok/hova jártok suliba, ), de figyelj arra, hogy ne dicsekedj és ne "szálljon el veled a ló"


2. Miért randiztok

Ha te hívtad el a másikat randira, elmondhatod, miért tetted, mi tetszett meg benne, miért lettél rá kíváncsi. Ha pedig téged hívtak el és a partnered nem hozza szóba, nyugodtan kérdezz rá.


3. Család, barátok

Nyilván nem a családi szennyest kell kiteregetni, de ha csak negatívumot tudnál mondani, és még nem szeretnéd, akkor csak mondd azt, hogy erről most még nem szeretnél beszélni. Természetesen fordítva is legyen így, tehát ha a másik személy kényelmetlenül érzi magát a téma miatt, ne faggatózz, ne erőltesd, és pláne ne mondogasd, hogy mondja el nyugodtan, megbízhat benned (mégis miért bízna, ha még csak az első randinál tartotok?) De ha van már gyereked mindenképp mondd el, ha a másik nem mondja rá is kérdezhetsz, mert nagyon fontos és meghatározó téma.

A barátokról viszont talán könnyebb beszélni


4. Hobbik, szabadidő

Ebből rögtön kiderül, mennyire hasonlítotok, mik a közös érdeklődési körök.


5. Jövőbeli tervek

Itt nem arra gondolok, hogy hány gyereket szeretnél és mekkora esküvőt, és, hogy mindezt vele képzeled el, mert valószínű, hogy ez lesz az első és utolsó randi is egyben. 

Viszont az már egy érdekes kérdés, hogy ha külföldre tervezel költözni vagy ott szeretnél dolgozni, és ezen semmi miatt nem változtatnál, akkor felmerülhet benne a kérdés, hogy 1. ha külföldre mész akkor miért randizol, 2. ő is menne veled, vagyis az ő jövőjét is te tervezed meg már az első randin? Vagy esetleg te mennél, ő maradna, és már most készüljön fel a távkapcsolatra?


6. Bakancslista

Érdekes téma, amivel még jobban megismered a másikat, hisz elhangozhat olyan, amit nem gondolnál róla az elhangzottak alapján.


7. Állatok

Ha van háziállatod, mesélj róla, illetve kérdezd meg a partneredet, hogy ő mennyire állatbarát. Ez amiatt is fontos, hogy ha te vagy ő például allergiás valamelyik állat szőrére, időben kiderül és elkerülhetőek a későbbi kellemetlenségek.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.