7 jel, hogy a párod betegesen féltékeny

Féltékenységgel mindenki találkozott már élete során, de az ún. beteges féltékenységgel (szerencsére) kevesebben. Ennek felismerésében segítek ebben a cikkemben.


Az egyszerűség kedvéért a cikket úgy írom, hogy a párodra vonatkozik, de ha magadra ismersz a leírásból, akkor mindenképpen fordulj segítségért! Ha pedig a párodra ismersz rá, neki van szüksége orvosi segítségre, mert ez a féltékenységnek olyan állapota, amit külső segítség nélkül nem lehet megoldani.


Mielőtt bárki azzal jönne, hogy nem vagyok orvos, nem értek hozzá, miért írok erről. Nos, a blogon sok esetben írok saját tapasztalatból, sajnos ez a poszt is így született meg.


Biztosan mindenki találkozott már féltékenységgel, legtöbbször az "egészséges" formájával. Persze van, akinek már az is sok és zavaró, viszont amiről most szó van, az a beteges féltékenység. Ez a féltékenységnek már olyan formája (a nevéből is lehet rá következtetni), ami már minden, csak nem normális. Ez lassan, folyamatosan alakul ki, és az érintett sokszor észre sem veszi, hogy legtöbbször túlzásba esik a párjával szemben.


Nem fontossági sorrendben a következő jelekre figyelj oda:


  • mindig megkérdezi hová mész, kivel, ki lesz még ott
  • folyton ellenőrzi a telefonodat, híváslistádat, közösségi oldalaidat
  • nehezen (vagy egyáltalán nem) hiszi el, hogy a barátaiddal, családoddal találkozol, nem pedig a szeretőddel
  • ha nem érsz haza időben, azt hiszi, hogy a szeretőddel találkoztál
  • ha korábban kell bemenned dolgozni, mint normál esetben, azt hiszi, hogy a szeretőddel találkozol munka előtt
  • ha van rajtad egy kék-zöld folt, azt szerinte csak a szeretőddel töltött idő alatt szerezhetted
  • követ, kémkedik utánad


Ezek a személyek az esetek nagy részében ebből semmit nem vesznek észre, nem gondolják rossznak, így ha esetleg szembesíted vele, támadásnak veszik és csak arra tudnak gondolni, hogy valamit titkolsz, ezért tereled a témát.


Persze vannak ritka, szerencsés esetek, amikor mégis sikerül rábeszélned, hogy menjen el orvoshoz, segítsen neki leküzdeni ezt a problémát. Sokat segítesz neki, ha mellette állsz, esetleg el is kíséred ha szükséges. Viszont ha nem így alakul, magától nem fog javulni a helyzet, vagy ha ő ezt nem látja problémának, szerinte így minden rendben, akkor el kell gondolkodnod őszintén, hogy neked ez így jó-e. Együtt tudsz-e ezzel a helyzettel élni. Vele tudnál-e maradni továbbra is, ha így bánik veled.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.