Teszt: Aurecon fülspray

Habár nem egy szokványos szépség blog téma, nem mehetünk el szó nélkül a mindennapi higiénia mellett, de a fültisztítás valahogy sosem kerül szóba, pedig ugyanolyan fontos, mint a napi tisztálkodás.
Ugye azt már mindenki tudja, hogy fültisztító pálcikát nem dugdosunk a fülünkbe, mert komoly károkat lehet vele okozni. Helyette ma már több megoldás közül is választhatunk, spray, fülgyertya, csepp.

Én a fülspray-t részesítem előnyben, mert ez tényleg hatásos, és könnyű a használata. Igaz az Aurecon az első ilyen termék, amit kipróbáltam, de már bánom, hogy nem fedeztem fel korábban.

Bevallom én is fültisztító pálcikát használtam régen, és sokszor fájdalmat is okoztam vele magamnak. Bár már akkor is ez folyt a csapból, mégsem érdekelt... de ma már más a helyzet, mondjuk úgy, felnőttem a feladathoz.

Ezt írja a cég:

Holt-tengeri ásványokat és aloé verát tartalmazó ionos oldat, mely alkalmas a külső hallójárat napi átöblítésére. Gyengéden oldja a fülzsírt, nem irritálja a külső hallójáratot és a dobhártyát.


Jellemzés:
A fül külső részének nem megfelelő higiénája gyengítheti a hallójárat átjárhatóságát. Ezáltal a hangátvitel minősége romlik, mikroorganizmusok megtelepedéséhez kedvező feltételek alakulnak ki, ami komoly következményekkel járó egészségügyi problémák forrása is lehet.

A fülzsír nagyon sűrű fiziológiai anyag, amelyet a hallójáratban speciális mirigyek termelnek.
Természetes körülmények között a fülzsír védi a fülcsatornát a különféle fertőzésektől. A fülzsír a hallójárat külső részén képződik.
Amikor a túltermelődik a fülzsír vagy a fül higiénája nem megfelelő, nagyobb mennyiségű fülzsír képződik, amely aztán felhalmozódhat és ún. fülzsírdugó keletkezik. Ez a dugó befolyásolja a fül tökéletes működését, fülzúgás, fülviszketés és halláscsökkenés alakulhat ki. 
A fülzsír túltermelődése esetén fontos a fülnek kíméletes szerekkel történő tisztántartása és ápolása. 

Az AURECON fülspray olyan tengeri eredetű aktív nyomelemeket tartalmazó oldat, amelynek használata a mindennapos tisztálkodásra alkalmas. 
Megelőzi a hallójárat eldugulását és a fülzsír túltermelődését. 
Az AURECON fülspray a fül higiénájára kifejlesztett gyengéd, biztonságos és hatékony oldat.


A termék használata az alábbi esetekben javasolt:
- helyettesítheti a klasszikus fültisztító pálcikákat, amelyeknek helytelen használata megsértheti a fület,
- használatával megszüntethető a füldugulás, amelyet a külső hallójárat csatornájában felhalmozódott fülzsír okozhat,
- megelőzhető a fülgyulladás, amely a  fülzsír vízzel való találkozásakor  alakulhat ki  (pl. medencében való fürdés után)
- a termék minden korosztály számára ajánlott, különösen javasolt idősebb korban, mikor a fülben ún. száraz fülzsír termelődik,
- a termék hallókészüléket használók részére is javasolt,
- javasolt a problémák megelőzésére azoknak az embereknek, akik poros környezetben dolgoznak, valamint  akik különféle légköri nyomásváltozásnak vannak kitéve (pl. búvárok, hegymászók, repülőgépen dolgozó vagy utazó személyek)

Az AURECON fülspray - az AURECON fülcseppel együtt - a fül tisztántartásának olyan kelléke, amelynek együttes használata a fül higiéniáját tökéletesen biztosítja. Megkönnyíti  a külső hallójárat tisztántartását azáltal, hogy megakadályozza a fölösleges fülzsír lerakódását, miáltal a  fülzsír könnyebben eltávolítható.
A terméken lévő szórófej vége védőrésszel van ellátva, ami megakadályozza, hogy a szórófej túlságosan mélyen hatoljon a  fülbe.


Használati útmutató:
helyezze az AURECON szórófejet  a fülébe és fújjon 1-2x mindkét fülbe úgy, hogy tartsa az adagolót a fül bemenetelénél, hajtsa oldalra a fejét, hogy a  folyadék a fülbe kerüljön,
szükség esetén  újra ismételje meg az eljárást, használat után langyos vízzel öblítse el a szelepet.


Ha a fülspray használata során bármi problémát észlel, kérjük forduljon orvoshoz.


Figyelmeztetés: 
Tárolja és használja a terméket szobahőmérsékleten. 
Ne használjuk a terméket a hallószerv bármely megbetegedése, a dobhártya sérülése vagy a hallószervben lévő idegen test esetén. 
A szórófejet ne helyezze túl mélyre a fülbe, hogy fülét meg ne sértse.
Idősebbek és korlátolt mozgású személyek a terméket másik személy felügyelete mellett használják.
A fülspray esetleges elszineződését és a finom lerakódásokat a termékben található növényi összetevők okozhatják, amelyek semmilyen esetben sem befolyásolják a termék minőségét.

Összetevők:
Aqua, Dead see salts, Polysorbat 20, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Aloe vera extract, Benzalkonium chloride

Tapasztalataim:
Hatásos, gyors, kíméletes - egyszóval: tökéletes! Tényleg bánom, hogy nem fedeztem fel a fülsprayt korábban, de jobb későn, mint soha. Pár perc alatt hat, és tényleg érezhető a különbség. 

A terméket gyógyszertárakban tudjátok megvenni, van a márkának fülcseppje is.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.