Antiszociális ember és a párkapcsolat

Előbb-utóbb mindenkire rátalál a szerelem, még ha antiszociális is az illető.



Nem könnyű témát hoztam ma, viszont mindenképpen szerettem volna írni róla, mert engem is érint. Még csak pár éve döbbentem rá, hogy antiszociális vagyok. Hogy ez mikor és miért alakult ki, nem tudom. Egy antiszociális embernek szüksége van az egyedüllétre, a magányra, ezért nem is igyekszik párt találni magának. Ezt sokan nem értik, és folyton-folyvást kérdezgetik, hogy "van-e már valaki?", "mikor lesz valaki?", "hogy lesz így gyerek?", és még sorolhatnám napestig. Mi ezt sosem értjük meg, hogy másoknak miért fáj az, ha egyedül vagyunk. Nekünk így jó és kész.

Viszont velünk is előfordul, hogy ránk talál a szerelem és párkapcsolatba lépünk. Már az ismerkedés fázisa sem könnyű minden esetben, mert a randevúk többnyire olyan helyen vannak, ahol sok az ember (étterem, mozi). Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az antiszociális emberek betegesen kerülik ezeket a helyeket, mert igenis néha jó nekünk is kimozdulni, így ez általában nem szokott gondot okozni. Viszont már az elején érdemes ezt tisztázni, hisz ha a partnerünk társaságkedvelő, nehezen fog minket megérteni, miért nem szívesen megyünk vele társasági eseményekre. Ha ő szinte mindenhova elmenne, mi viszont sehova, ilyenkor meg kell találni a megoldást, vagyis mindkét félnek engednie kell. 

Természetesen aki antiszociális, mindig is igényelni fogja az egyedül töltött időt. Kell a magány, a csend, az, hogy néha senki ne szóljon hozzánk. Erre az összeköltözés után is igényt tartunk, ezért nekünk eleve fontos az "énidő", és, hogy legyen egy hely, ahova elvonulhatunk. Sok esetben ez nem kivitelezhető a ház/lakás adottságai miatt, de erre mindenképpen szükség van. 

Egy antiszociális ember nem mindig szeret bújni és a másikon csüngeni, folyton telefonon beszélni, stb. Ez is egy olyan dolog, amit mások (akár a párunk is) nehezen érthet meg. Ebben az esetben szintén meg kell találni az arany középutat és kompromisszumot kötni mindkét félnek. Itt persze nem arról van szó, hogy napokig nem szeretnénk beszélni vagy találkozni a másikkal, sőt.

Ha ilyen személlyel hoz össze a sors, megértőnek és türelmesnek kell lenned, mire összehangolódtok és megérted őt. Viszont ha annyira különböztök, hogy ehhez te nem tudsz hozzászokni, akkor ezt érdemes az elején letisztázni, mielőtt belebonyolódtok a kapcsolatba.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.