Vajon velem is úgy fog bánni, ahogy az exével?

Ha olyan személlyel jössz össze, akinek volt már kapcsolata és tudod, hogy abban milyen volt, hogy bánt az exével, felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon veled is ilyen lesz majd?




Nem könnyű témát hoztam ma, mikor elkezdtem írni azt sem tudtam előre, hogy melyik platformon fogom közzétenni, Instán vagy a blogon. De végül olyan hosszúra sikerült, hogy inkább blogposzt lett belőle.

Szokták mondani, hogy senki sem tud kibújni a bőréből, vagy, hogy kutyából nem lesz szalonna. Előfordulhat, hogy ha valaki szerelmes lesz és kapcsolat is lesz belőle, ezért a szerelemért képes lenne bármire, így jó útra térni is. Viszont ennek sajnos csekély a valószínűsége, és ezt te is jól tudod. 

Ha mégis úgy döntesz, hogy megpróbálod, és a kezdeti időszakban úgy tűnik, hogy minden szép és jó, sőt már-már tökéletes, ne bízd el magad, hogy neked sikerült megváltoztatnod, mert valószínűbb, hogy mivel neki is még új a kapcsolat, egyelőre előtérbe helyezi és nem mutat meg mindent magából, de ami késik nem múlik. Ez esetben jobb, ha ez minél előbb kiderül, még azelőtt, hogy komolyra fordulna a kapcsolat és beleszeretnél.

Elsősorban azt tartsd szem előtt, hogy TE boldog legyél, jól érezd magad a pároddal. Ha olyat tesz, ami neked rosszul esik, beszéld meg vele, magyarázd el neki, hogy mi ezzel a baj, és találjatok rá megoldást. Ha ő ezt nem látja problémának és nem is akar ezen változtatni, gondolkozz el, hogy van-e értelme így folytatni. 

Ha tudod róla, hogy előtted már többeket megcsalt vagy bántalmazott, megalázott, nem biztos, hogy érdemes lenne megpróbálni vele. Ezek már súlyos problémák ahhoz, hogy kockáztass, és esetleg rossz vége legyen.

Hiába is szereted, ha nem bánik úgy veled, ahogy megérdemelnéd. Hiába szereted, ha nem vagy mellette boldog, nem lehetsz önmagad. Ha a környezeted látja rajtad, hogy valami baj van, ne vedd támadásnak, ha  segíteni szeretnének és azt javasolják, hogy szakíts a pároddal. Hidd el, ők csak jót akarnak neked, mert látják, hogy nem vagy boldog.

Ülj le néhány percre és válaszolj magadnak őszintén ezekre a kérdésekre: Boldog vagyok? Boldog vagyok vele? Boldoggá tesz? El tudom képzelni vele az életemet 5 év múlva? Ha már egy kérdésre "nem" a válaszod, szerintem egyértelmű, hogy mit kell tenned. Hidd el lesz olyan valaki az életedben, aki mellett az összes kérdésre "igen" lesz a válasz.

Mint ahogy az elején említettem, nem 100%, hogy ez így lesz, mert vannak ritka kivételek. Viszont a leírtaknak sokkal nagyon az esélye, így nagyon figyelj oda.


Ez a poszt ugye arról szól, hogy már ismered a kiszemelted párkapcsolati előéletét. Viszont ha ismeretlen személlyel lépsz párkapcsolatba, és közben derülnek ki ezek a dolgok, az már egy következő poszt témája lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.