GYIK - válogatás gyakran ismételt kérdésekből

 Ismét ideje volt körülnézni a Gyakorikérdéseken, és mint mindig, most is érdekes dolgokat olvastam, a válaszokat pedig meg se mertem nézni... Lássuk miket gyűjtöttem most össze:


"Ha dupla időt hagyom hatni a hajfestéket mi lehet jobban roncsolja kiszárítja vagy intenzívebb lesz a szín?"

A hajfestéket szigorúan tilos tovább a hajon hagyni, mint amit a leírás ír. A válasz benne is van a kérdésben, roncsolja és kiszárítja a hajat. Ha bolti festéket vesztek, nagyon figyeljetek oda a hatóidő betartására, új termék esetén pedig a bőrpróbára!


"Normális, hogy szemöldökgyanta után mindig kisebesedik a bőröm?"

Nem. Megfelelő eljárással és utókezeléssel nem szabadna sem kipattogni, sem sebesednie a bőrnek. Megfelelő nyugtató krém használata néhány napig nem engedi kisebesedni a gyantázott területet. 


"Esti arc rutin?"

Többször írtam már erről, de leírom mégegyszer. Esti arcápolási rutin: smink- és napi szennyeződés eltávolítása micellás vízzel vagy arclemosóval, ezt minden esetben le kell mosni, majd tonizálás és krém.


Hámlasztók

Ezt pedig nem kérdés formában, hanem összefoglalva írom. Lányok! Miért akartok mindenáron hámlasztani?? Attól, hogy a csapból is ez folyik, messze nem biztos, hogy szükségetek van rá, főleg most nyáron. Tájékozódjatok hiteles forrásból, egy jó és megbízható kozmetikustól, ne pedig olyantól, aki hozzáértés nélkül írogat össze-vissza hülyeségeket a közösségi oldalakon. Nem értem miért kell arra buzdítani mindenkit, hogy orrba-szájba hámlasszon, mert csak és kizárólag attól lesz szép a bőre. NEM! Nem attól lesz szép a bőröd, hanem a helyes bőrápolástól és bőrápoló termékektől. Ettől függetlenül akinek igényli a bőre, akkor ősztől tavaszig lehet hámlasztani de csak kozmetikus által!


Arcápolók - egy márkától legyen vagy nem számít?

Egy valamit is érő arcápoló ott kezdődik, hogy nem boltban veszed. Keress fel egy jó kozmetikust, aki diagnosztizálja a bőröd, elmondja a bőrtípusodat, és ad/ajánl termékeket, amiket használnod kell. Fontos, hogy ezek ugyanattól a márkától legyenek, mert így tudják egymás hatását erősíteni. Hisz ma már a lemosókban is vannak hatóanyagok, nem csak a krémekben, szérumokban. 

Szóval ne legyen minden arcápoló terméketek más-más márka, hanem egy márka (lehetőleg) egy termékcsaládja. Természetesen kivétel ez alól, ha valakinek több problémája van az arcbőrével, de ezt bízd a kozmetikusodra. 


Ha van ezekkel a témákkal kapcsolatban bármilyen kérdésed, írd meg kommentben vagy akár e-mailben.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.