Masszázzsal fejfájás ellen

4/22/2015
Nagyon szerencsések azok, akik nem fejfájósak. Nekem sajnos szinte mindentől fáj: időjárás-változás, frontok, eső, folyadék-hiány, és még sokáig sorolhatnám.
Van, amikor annyira fáj, hogy fel sem tudok kelni, de szerencsére ez a ritkább. Enyhe fejfájás esetén az illatokkal ötvözött masszázs rengeteget segíthet.

Amire szükséged lesz:
alapolaj, amibe cseppentesz párat a következő illók valamelyikéből: levendula, kamilla, rozmaring, borsmenta, eukaliptusz, kámfor. Ezek nyugtató, frissítő illatok.

Ezután következik a masszázs:
Először keressük meg az ún. stresszpontokat: ez pedig a halánték, valamint a belső szemzugban az orr mellett közvetlenül található pontok (finoman tegyük oda az ujjunkat, és keressük a lüktető pontot). Ezeket nyomjuk finoman , néhány másodpercig.
Ezen a képen láthatjátok:
Forrás: pinterest

Következik a szemünk környéke: a szemöldök vonalán menjünk végig finom nyomásokkal, majd az ujjunkat a szem alatt simító mozdulattal csúsztassuk vissza a szemöldökre. Így körözgessünk 1-2 percig, majd jöhet egy újabb mozdulat: szemöldökünket finoman csipkedő mozdulattal masszírozzunk, a szem alatt pedig most is simító mozdulatokat használjunk.
Ezt ismételjük 5-10 percig, vagy amíg szükségét érezzük. Aki ilyenkor nem bírja az erős fényt vagy zajokat, az sötétítse le a szobát, és halkítsa le a tévét.

Ha valakinek bonyolultnak tűnik a leírás, írjon nyugodtan, és teszek fel videót.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.