"Reggel-este krémezem az arcomat, mégis nagyon száraz!"

Tudom, lerágott csont, mégis a mai napig fontosnak tartom  hangsúlyozni, hogy az időjárás-változás bizony hatással van bőrünk állapotára is. Nyáron a napfény és a D-vitamin kedvező hatással vannak a bőrképre, de ahogy múlik a napsütéses órák száma, úgy kell több figyelmet fordítani a megfelelő arcápolásra.



Nyáron könnyebb krémeket és főként fényvédőket használunk, és ha esetleg a bőr megkívánja, szérumot. Ősszel viszont szeles, hűvös az idő, és beindul a fűtési szezon, ami rossz hatással van a bőrre.

Mit is tehetünk?

Mivel ilyenkor kivétel nélkül minden bőrtípus (még jobban) kiszárad, aminél már a nyári termékek nem lesznek elegendőek hatásukban.
Elsőként fontos a rendszeres, tehát heti egyszeri radírozás. Használhatunk utána bőrtípusnak megfelelő pakolást, majd szintén a bőrtípusnak megfelelő arckrémet. Most itt nem mennék bele a soklépéses koreai arcápolási rutinokba, amit úgy veszek észre, hogy kezd lecsengeni. Én is kipróbáltam, de hogy őszinte legyek, az én bőrömnek nem volt ennyi termékre szüksége, érezhetően "túl sok" volt, így felváltva használtam el őket. De akinek bevált, használja nyugodtan :)


Használjam ugyanazt a krémet zsírosabb változatban?

Nem minden esetben! Ha szeboreás bőröd van, inkább keress fel egy kozmetikust, aki diagnosztizálja a típusát, és ellát tanácsokkal, no meg megfelelő termékekkel. Hisz ez az a bőrtípus, amit a kereskedelmi forgalomba szánt termékek gyártói nem ismernek el.

Fontos tehát, hogy megtaláld, mi az, amire a te bőrödnek szüksége van. De természetesen nem csak kívülről kell tennünk érte, hanem belsőleg is lehet ápolni a bőrt. Ugyanúgy figyelni kell a megfelelő folyadék-bevitelre, az egészséges táplálkozásra, ha ez akadozik, akkor vitaminokkal lehet pótolni.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.