Olajozz!

Itt a tél, ilyenkor a bőrünk, hajunk jobban kiszárad, mint más évszakokban. Sokan próbálkoznak azzal, hogy lecserélik a már megszokott és bevált pipere holmijukat, holott sokszor erre semmi szükség, elég csupán "feltuningolni". Erre tökéletes megoldás lehet egy jól kiválasztott olaj. Ma már számtalan variáció közül választhatsz attól függően mire szeretnéd használni.

Az alap funkciója mellett sok mindenre megoldást jelenthet: fürdővizedbe csepegtetve pihentető, nyugtató hatású is lehet, emellett a bőröd sem szárad ki annyira a víztől és minden egyébtől, amivel kellemesebbé teszed a fürdőzést. Tusolás után nyugodtan keverhetsz pár cseppet a testápolódba is, meglátod, így egyrészt kevesebb kell majd belőle, másrészt sokkal puhább lesz tőle a bőröd, mint a "sima" testápolótól.
      
      Extra tipp: a testápolózást próbáld meg rögtön fürdés utánra időzíteni, mert sokkal jobb eredményt érhetsz el, mint pl. fél órával később, mivel a bőröd akkor még felpuhult állapotban van, a hatóanyagok és krémek könnyebben beszívódnak (mint egy kozmetikai kezelésnél).

Hajadon is nyugodtan használhatod, akár a balzsamba/pakolásba keverve (vigyázz, hogy ez esetben csak a hajvégekre tedd, különben zsíros hatású lehet a hajad száradás után), vagy szárítás után pár cseppet oszlass el a tenyeredben, és kend a hajad végére. Jó illatú és puha tapintású lesz a hajad.

Ajánlott termékek:
        Ellazuláshoz, pihenéshez: mandula olaj, levendula olaj, barackolaj
        Frissítő: citromfű, menta, eukaliptusz olaj
        Fájdalomcsillapításra, izomfájdalomra: mentaolaj, rozmaring olaj, levendula olaj, borsmenta olaj

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.