Helyes hajmosási technika

9/29/2014
Bár sok helyen lehet olvasni, hogy hogyan kell jól hajat mosni, sokan mégsincsenek tisztában ezzel. Lássuk mi is a jó technika
Először is tudnunk kell, hogy milyen típusú a hajunk. Ha ez megvan, válasszuk ki a hozzánk illő készítményt, majd kezdjünk neki.

Ha könnyen gubancolódik a hajunk, mosás előtt fésülködjünk meg, de haladjunk szigorúan a hajvégektől a hajtövekig!

Alaposan vizezzük be a hajunkat, ne maradjon száraz sehol. A víz legyen olyan hőmérsékletű, amit kellemesnek érzünk.

A sampont mindig hígítva vigyük fel, majd kíméletesen mossuk meg elsősorban a fejbőrünket, majd a hajunkat. A haj végére ne tegyünk külön sampont, elég, ha a lefolyó habbal finoman átmossuk.

Öblítsük le, majd mossuk újra hajunkat, majd hagyjuk fent a sampont egy percig.

Alaposan öblítsük ki hajunkat, majd, tegyünk a végére balzsamot, néhány hajmosásonként pakolást. Ezen ápolók mennyisége hajunk hosszától függ. Hagyjuk hatni néhány percig. FIGYELEM! Se a balzsamot, se a pakolást ne vigyük fel a fejbőrre, mert zsírosíthatja a hajat.

Ismét alapos öblítés, majd óvatosan facsarjuk ki a vizet a hajunkból.
Vizesen ne fésülködjünk, mert a haj ilyenkor nagyon sérülékeny!

Legjobb, ha hagyjuk magától megszáradni a hajat, de ez általában nem lehetséges. Én személy szerint törölközőbe csavarom a hajam kb. fél órára, majd viszek fel a végére egy mogyorónyi mennyiségű hajvégápoló krémet.

A szárítás legyen kíméletes, figyeljünk, hogy a fejbőrünk ne maradjon vizes, mert nagyon könnyen megfázhat.

Akinek száraz, töredezett a hajvége, szárítás után is használhat egy kevés hajvégápolót.

Természetesen aki használ különböző egyéb szereket, pl. hajszeszt, annak kicsivel módosul a sorrend attól függően, hogy az adott terméket hajmosás előtt vagy után kell felvinni.

Ha bármi kérdésetek van a témával kapcsolatban, vagy segítséget szeretnétek kérni, kérdezzetek a cikk alatt, vagy írjatok üzenetet :)




Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.