Mai menü: tésztasaláta
Mint mindennek, ennek az ételnek is rengeteg variációja van, most bemutatom nektek a kedvencemet.
Hozzávalók:
tészta személyre szabott mennyiségben, én most fél zacskóval főztem, ebből kijött 4 adag
kb. 250 gr fagyasztott vegyeszöldség
4-5 virsli
Tartár:
1 ek mustár
ennyi tésztamennyiséghez egy kis doboz tejföl
1 tojás (elhagyható, helyette tehetünk bele egy ek majonézt)
pici olaj, hogy selymes állagú és könnyen kikeverhető legyen
ízlés szerint porcukor
csipet só és bors
Elkészítjük a tartárt:
Minden hozzávalót jól elkeverünk (nekem kézzel is sikerült, de akinek könnyebb, használhat robotgépet). Hűtőbe tesszük.
Kifőzzük a tésztát, majd a főzési idő arányában hozzátesszük a zöldségeket, majd a karikára vágott virslit. Miután leszűrtük, tegyünk hozzá egy csepp olajat, és jól keverjük el.
Kész is :)
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
tészta személyre szabott mennyiségben, én most fél zacskóval főztem, ebből kijött 4 adag
kb. 250 gr fagyasztott vegyeszöldség
4-5 virsli
Tartár:
1 ek mustár
ennyi tésztamennyiséghez egy kis doboz tejföl
1 tojás (elhagyható, helyette tehetünk bele egy ek majonézt)
pici olaj, hogy selymes állagú és könnyen kikeverhető legyen
ízlés szerint porcukor
csipet só és bors
Elkészítjük a tartárt:
Minden hozzávalót jól elkeverünk (nekem kézzel is sikerült, de akinek könnyebb, használhat robotgépet). Hűtőbe tesszük.
Kifőzzük a tésztát, majd a főzési idő arányában hozzátesszük a zöldségeket, majd a karikára vágott virslit. Miután leszűrtük, tegyünk hozzá egy csepp olajat, és jól keverjük el.
Kész is :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések: