Hogyan válasszunk cipőt?

Ez lehet elsőre furcsának tűnik, de cipőboltosként nap mint nap látom, hogy az emberek nem tudják, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő lábbelit. Ehhez adok most segítséget.
Ha kiválasztottuk a nekünk tetsző lábbelit, keressük meg a méretünket. Ez természetesen nem mérvadó.
Forrás: y2688.com

Próbáljuk fel mindkét cipőt, ne csak fél párat! Tudvalevő, hogy általában az egyik lába erősebb mindenkinek. Ha az erősebb lábunkat szorítja, mindenképp próbáljunk nagyobbat!

Ne csak addig legyen rajtunk a cipő, amíg nézegetjük a tükörben! Sétálgassunk benne, akár több percig is. Ne sajnáljuk rá az időt.

Ha egy cipő közvetlenül felvételt követően kényelmetlen, az a későbbiekben jobb nem lesz!

Most télen sok cipőboltban lehet kapni meleg cipőbetétet, ha ilyet is szeretnénk, mindenképpen próbáljuk bele a lábbelibe, mert a betét vastagsága miatt nem biztos, hogy kényelmes lesz a viselet. Ilyenkor is nézzünk egy számmal nagyobb méretet.

Ha körömcipőt választunk (már sok helyen kaphatóak az ünnepek, báli szezonok, farsang miatt szép alkalmi cipők), a próba menete ugyanez. Ilyenkor még fontosabb, hogy kiderüljön, kényelmes-e.

Ha két méret között nem tudunk dönteni, a következő a megoldás: a nagyobb méret egy vékonyabb cipőbetéttel tökéletes lehet, vagy a kisebbik egy cipőtágító sprayvel lehet jobb. Ezt érzésre lehet igazán eldönteni.

Ha ajándékba kapunk cipőt, csak és kizárólag otthon próbálgassuk és hordjuk, ne utcán "élesben" próbáljuk ki, hogy tudjuk-e hordani. Újként csak akkor lehet kicseréltetni, ha nem volt hordva!


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.