Teszt: Kiwi cipőbox + cipőápolási tanácsok

1/20/2016
Sokan elhanyagolják és teljesen felesleges dolognak tartják a cipőápolást, pedig nagyon is fontos.
Bevallom én magam is ebbe a csoportba tartoztam mindaddig, amíg nem lettem cipőboltos, és nem láttam a különbséget egy rendszeresen ápolt, és egy elhanyagolt cipő között.

Tudom, hogy sokaknak nehéz eligazodni a hatalmas választékban, ezért próbálok minél több terméket bemutatni. Kezdjük a Kiwicare cipőkrémjeivel.

2 fajta van belőle: színtelen és fekete. Bőr és műbőr, matt felületű(!) cipőkhöz, csizmákhoz való. Ilyen típusú lábbelikhez viaszos ápolók nem használhatók, mert foltosíthatják a felületet.

Kezdetnek természetesen meg kell tisztítani a cipőt, ha nem túl koszos, elég egy cipőkefe is. Ha makacsabb szennyeződés is van rajt, akkor NEDVES szivaccsal vagy ronggyal töröljük át, és hagyjuk TELJESEN megszáradni. Mivel a lábbelik nagy része mérsékelten vízálló, vigyázzunk, hogy tisztításnál ne áztassuk szét!

Ehhez a fajta ápolóhoz szivacs is van, így könnyen felvihető a cipőre.
A szivacs segítségével vegyünk ki egy kis mennyiséget a krémből, majd oszlassuk el az egész felületen. Alaposan dolgozzuk bele az anyagba. Ha világos cérnával van varrva a cipő, vigyázzunk, hogy ne kenjük össze.

Hagyjuk kicsit beivódni, majd esős idő esetén csak ezután fújjuk be impregnálóval!

A cipőkrémek ápolják az anyagot, puhán tartják, nem engedik kirepedezni, valamint a színes krémek frissítik a színt, eltüntetik a külső mechanikai hatásokból származó sérülések látható nyomait. Barna krémek esetén vigyázzunk, mert nem biztos, hogy megfelelő a krém árnyalata a cipőével!

Ha még mindig szkeptikusak vagytok, íme néhány előtte-utána kép:



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.