Korpás szeboreás bőr otthoni ápolása - arcápolási rutinom

A bőrtípusokon már részletesen végigmentünk, de egyhez kicsit visszakanyarodnék, hisz sok embert érint - köztük engem is -, ezért nézzük meg alaposan, mit tehetünk bőrünkért otthon.
Mivel ez a legmakacsabb, legnehezebben diagnosztizálható (sajnos sok kozmetikusnak is) és kezelhető bőrtípus, nézzük, mi is jellemző rá:

- fénylik, már mosakodás után akár 1 órával is
- sápadt, szürkés színű
- tág pórusú, hámló, érdes tapintású
- mindig felszíni vízhiány kíséri

Mivel ránézésre zsíros látszatot kelt a bőr (főleg a t-vonalban), ezért vágják rá rögtön, hogy zsíros (olajos szeboreás) bőrtípusról van szó. Emiatt általában mindenki elkezdi szárítani a bőrt, ami a lehető legrosszabb megoldás, mert mint a jellemzőknél említettem, a korpás szeboreát MINDIG felszíni vízhiány kíséri!

Na de akkor mit tehetünk?

Talán azt mondanom sem kell, hogy a legjobbat akkor teszitek a bőrötökkel, ha professzionális termékeket vásároltok a kozmetikusotoktól, mivel ezek tartalmaznak megfelelő mennyiségű hatóanyagot, szemben a bolti termékekkel.

Letisztításhoz legjobb a Fekete szappan, amely többek között nyugtató, gyulladás-csökkentő, faggyúmirigy-szabályzó. Nedvesítsétek meg a (sminktől megtisztított) arcotokat, majd nyomjatok 2-3 pumpálásnyi szappant a kezetekbe, habosítsátok fel, majd mossátok meg vele az arcotokat.
Fekete szappan és tonik
Ezután jöhet egy zsíros bőrre való tonik, majd az arckrém. Ez utóbbit viszont csak kozmetikusnál tudtok beszerezni, mivel a boltok, drogériák polcain nem fogtok találni korpás szeboreára való terméket, mert nem gyártanak.

Huszonéves kortól ajánlott szemkörnyékápolót is használni megelőzés céljából.

5 naponta radírozzátok le az arcotokat, utána tonik majd krém. Pakolás hetente egyszer javasolt, szintén kérjetek a kozmetikustól.

Az arc kitisztítását bízzátok szakemberre, ne nyomkodjátok magatokat otthon, főleg most nyáron, mert a sebek, hegek után maradandó pigment-elváltozást szerezhettek magatoknak.

Belsőleg is tehettek a szép bőrért, ehhez egy régebbi cikkemből kaptok segítséget:
http://nicolebeautyblog.blogspot.hu/2013/04/vitaminok-szepsegert.html?m=1

Kérlek titeket, ne vegyétek félvállról az arcápolást, mert könnyen el lehet rontani, és onnantól már nehéz a visszaút.

További kérdésekre szívesen válaszolok!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.