Micellás víz használata

6/24/2018
A micellás vizet előszeretettel használják sokan sminkeltávolításra - köztük én is. De többször hallom/olvasom, hogy nem működik, nem olyan jó, mint mondják, stb. Ezt a problémát járom most körbe ebben a bejegyzésben.

Mit használtak a nők általában sminklemosásra? Arctejet, olajos szemfesték-lemosót, vagy nedves törlőkendőt. Mindegyiket hasonlóképp használták, törléssel és (remélhetőleg csak) finom dörzsöléssel. Majd mikor bejöttek a micellás vizek, a mozdulatok megmaradtak, a hatás viszont elmaradt, és jöttek a csalódások.

De miért volt ez?
Nos, a micellás vizeket kicsit másképp kell használni, mint az eddigi sminklemosókat. Ha önmagában használja valaki, nem dörzsöléssel vagy egyszerű áttörléssel kell eltávolítani vele a sminket, hanem áztatni kell. Főleg szemsminknél fontos ez, egyrészt a makacs, ragaszkodó anyagok miatt, másrészt a vékony, érzékeny bőr miatt. Egy vattakorongot itassatok át micellás vízzel, néhány másodpercig finoman nyomjátok a bőrre, majd óvatos mozdulatokkal töröljétek át. Többször kell majd ismételni.

Ha csak micellás vizet használtok, többször töröljétek át az arcotok, amíg nem lesz tiszta az utolsó vattakorong, vagy használjatok mellé arclemosót, az szépen eltávolítja a maradék sminket.

Én több márkát próbálva a dm-es Balea száraz bőrre való micellás vizét részesítem előnyben, mert a többihez képest hatékonyabban távolítja el a szemsminket, nem szárít annyira, és nem hagy furcsa, ragacsos érzetet.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.