Az arcápolás helyes lépései

Most nem a soklépéses koreai arcápolásról lesz szó, hanem a kozmetikusok által kifejlesztett és bevált komplett arckezelésről, amit hetente érdemes alkalmazni a bőrön.



Első és legfontosabb, hogy mindenki legyen tisztában a bőrtípusával, mert mindennek ez az alapja. A köztudatban és a médiában az terjedt el, hogy van zsíros, száraz, kombinált, és normál bőr. De ez messze nem így van, száraz bőrtípusból is van két fajta és zsírosból is, úgyhogy
 vagy menjetek el kozmetikushoz arckezelésre, ő úgyis a diagnosztizálással fogja kezdeni, és akkor meg tudjátok majd kérdezni a bőrtípusotokat, sőt, azt is, hogy mit használjatok a bőrötökre, vagy írjatok és segítek. Ezt már egy régebbi bejegyzésemben leírtam, de úgy gondoltam, hogy még mindig nagyon fontos hangsúlyozni.

Az arcápolási rutinos bejegyzésekben már találkozhattatok ezzel a sorrenddel, de még nem írtam róla soha. Ezt most már nem csak kozmetikában vehetitek igénybe, hanem az otthoni bőrápolási szokásaitokba is be tudjátok építeni.

1. Tisztítás
Arctej, hab, zselé, kinek melyik a legjobb, de csak és kizárólag arcra való termék legyen!

2. Radírozás
Mivel itt a jó idő, a hámlasztás már nem opció, és nem is nagyon értek egyet azzal, hogy már mindenki elvégezheti magának otthon is, hiszen könnyű túlzásba esni vele. De térjünk vissza a peelingre, természetesen arcra való legyen, lehet mechanikai (szemcsés) vagy enzimes. Akinek gyulladásra hajlamos, aknés vagy rozáceás a bőre, az ne használjon mechanikai peelinget!

3. Tonizálás
Hidratáló tonik legyen, hogy visszaállítsuk a bőr pH értékét.

4. Szérum
Ehhez szerintem nincs mit hozzáfűzni, általában a kiszerelésben különböznek. Nem kötelező, az használja csak, aki szereti (ezt használhatjátok pakolás után is, krémezés előtt).

5. Pakolás
Itt is azt mondanám, hogy olyat válasszatok, amilyet szerettek. Krémpakolás, fátyolmaszk, pormaszk, stb. Krémpakolást egyszerűbb ecsettel felvinni, és higiénikusabb is. Az eltávolításhoz vegyetek szivacsot, amit alaposan tisztítsatok ki és szárítsatok meg utána!
Ha pormaszkot használtok, az arra is nagyon szuper, hogy "belenyomja" a krémet, szérumot a bőrbe, így segítve a felszívódásukat a bőr mélyebb rétegeibe is.

6. Tonizálás
Ha lemosós maszkot használtok, mindenképpen ionizáljatok utána!

7. Krémezés
Jöhet az arckrém, amit be is masszírozhattok a bőrötökbe, valamint szemkrém igény szerint.

A kozmetikusnál a kezelés fajtájától függően változhat a sorrend, de ezt mindenki fel tudja építeni magának. Ismétlem, ez egy heti arcápolási rutin, napi rutinnál vegyétek ki a radírt és a pakolást.

Ha bármi kérdésetek volna, vagy bizonytalanok vagytok valamiben, inkább írjatok, kérdezzetek, mint hogy valamit rosszul csináljatok.


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.