Téli kézápolás

2/06/2014
A száraz idő kedvezőtlenhatásai bizony kezünkön is érződnek. Szinte kivétel nélkül mindenkinek kiszárad, rosszabb esetben kirepedezik a bőre. Hogy ezt megelőzhessük, - vagy ha már megtörtént a baj - regenerálhassuk kezünket, leírok nektek egy egyszerű kézápolási rutint.
Mire lesz szükségünk?

  • kézkrém
  • bőrradír
  • pakolás
  • 2 db zacskó
  • 2 törölköző


Első lépésként mossuk meg a kezünket. Ezután radírozzuk le (bőrradírt otthon is kikeverhettek mézből és cukorból), majd bő, kellemesen meleg vízzel öblítsük le, hogy a bőr felpuhuljon.

Ezután jöhet a krémezés. A kedvenc, jól bevált kézkrémünkkel kenjük be a kezünket vastagon (az én személyes kedvencem télen a Lady Stellás Paraffinos kéz- és lábápoló krém), majd tegyünk rá pakolást. Ezt is szintén készíthetjük házilag, vagy fodrászkellékesnél nagyon jókat lehet kapni, én pl. szintén a Stellától szeretem nagyon a Natura Vita kézpuhító pakolást. Ezt szintén jó vastagon kenjük a kezünkre, majd húzzunk fel 1-1 zacskót a kezünkreb, és tekerjük be meleg törölközőbe (lehetséges, hogy ehhez a művelethez segítségre lesz szükségünk. Ha nincs senki a közelünkben, akkor felváltva csináljuk meg a kézápolást).
Pihenjünk így 10-15 percet, majd távolítsuk el a dunsztolást, és mossuk le a pakolást a kezünkről.

Végezetül vékonyan krémezzük át a kezünket, és folytathatjuk napi rutinunkat.


Extra tipp1: ha van otthon körömbőr ápoló olajotok, a pakolás felvitele előtt nyugodtan kenjétek be vele a bőrt

Extra tipp2: ha valakinek nagyon száraz, repedezett a bőre, pár csepp olajat (masszázsolaj, babaolaj) is elkeverhet az első adag kézkrémmel, és úgy vigye fel a kezére.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.