5 dolog, amit a pattanásos bőr ellen tehetsz

Ma már nem csak a tinik problémája, hanem bizony sok felnőtt embernél is gondot okoz a pattanásos bőr. Íme néhány gyors tipp, hogy javíts a helyzeten.
Ha a probléma nem belső okokra vezethető vissza (amihez orvosi segítség szükséges!), akkor a következő tanácsokkal segíthetsz bőröd állapotán:


1. Ne nyomkodd! - biztos unja mindenki ezt a mondatot, de tényleg ez az első és legfontosabb szabály, mert maradandó hegeket, pigment-elváltozásokat szerezhettek a nem megfelelő tisztítással.

2. Kerüld a zsíros, fűszeres ételeket! - ezek nagyban elősegítik az újabb pattanások kialakulását.

3. Fogyassz B-vitaminokban gazdag ételeket! - tehát B1, B2, B3, B5, és B6 vitaminok azok, amik segítenek a bőr állapotának javításában. A következő ételek tartalmazzák: tej, tojás, élesztő, máj

4. Használj megfelelő kozmetikumokat! - elsősorban azt mondom, hogy szakembertől vásároljatok termékeket, mert azok tartalmaznak megfelelő mennyiségű hatóanyagot. Fontos arclemosásnál a Fekete szappan, alkoholmentes tonik, zsíros bőrre való krém, gyulladáscsökkentő (ichtiol) tartalmú termékek. Ha mégis bolti termék mellett döntenétek, válasszatok olyan márkát, amelyik professzionális felhasználásra is készít termékeket.

5. Házi praktikák: aloe vera, hígított teafaolaj, méz, paradicsom külsőleg alkalmazva.

5+1 Járj rendszeresen kozmetikushoz! - ez az, amit sokan nem szeretnek, mert vagy rossz tapasztalatuk van, vagy mások rossz tapasztalatai alapján félnek a fájdalomtól, kellemetlenségtől. Itt meg kell nyugtassak mindenkit: a kezelésnek nem kell fájdalommal járnia. Javaslom, hogy addig keresgéljetek, míg megtaláljátok a számotokra tökéletes szakembert.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.