Viszkető hónalj - avagy a hónalj ápolása

A cím alapján lehet kevesen fogják olvasni ezt a posztot, hisz őszintén szólva eddig nem találkoztam olyan emberrel, akinek ez kicsit is fontos lett volna. Pedig igenis az!

Forrás: pinterest.com

Valamikor a Dove-nak volt egy ilyen kampánya, amiben próbálta felhívni a figyelmet a hónalj ápolására. Viszont ők inkább a dezodor használatának fontosságát hangsúlyozták.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy viszketett a hónalja - ami bárhol, bármikor jelentkezhetett. Ez egyrészt lehet attól, hogy nő a szőr (de most nem erről van szó), másrészt azért, mert minden lehetséges módon túlszárítjuk a hónaljon a bőrt. Kezdve a tusfürdővel, szappannal, aztán ott vannak a szőrtelenítő eljárások, és végül a dezodorok. Habár ezek egyáltalán nem kímélik a bőrt, mégsem lehet róluk "csak úgy" lemondani, más lehetőséget kell kitalálni. A következőket teheted: az esti zuhanyzás után ne használj dezodort. Éjszakára teljesen felesleges, hagyd a bőröd is pihenni (ahogy az arcodról is lemosod a sminket). Heti 1-2 alkalommal (ajánlatos éjszakára) kend be a hónaljad valamilyen jó hidratálóval (én erre argán vagy olíva olajat használok, csodát tesz) hogy visszahidratáld a bőröd. Tudom, hogy mindenkinek más-más dezodorok válnak be, de ha van rá lehetőséged, használj szenzitív vagy vegán termékeket.

Ugye nem is olyan nehéz, mégis sokat tehetsz bőröd érdekében. Hidd el, meghálálja.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.