Elhalt hámréteget?

A helyes arcápolás még sokaknak ismeretlen, vagy a hozzá nem értő influenszerek miatt hibát hibára halmoznak. Most ismét megpróbálkozok a lehetetlennel, és eloszlatok néhány tévhitet.



Kezdjük a közepén, rögtön a címmel. Sok helyen olvasom, hallom, hogy bőrradírral eltávolítjuk az elhalt hámréteget. Nagyon nagy probléma lenne, ha valaki eltávolítaná a hámrétegét, mivel az a bőrünk legfelső rétege, anélkül óriási fájdalmat élnénk át, semmi nem érhetne a bőrhöz, napra sem lehetne menni. A hámréteg 5 alrétegből áll, ezek lentről felfelé: bazális réteg, tüskés réteg, szemcsés réteg, fénylő réteg, szaruréteg. Radírozással a szaruréteg felső részét távolítjuk el, de mivel a bőr nem naponta újul meg, ezért tilos minden nap radírozni. Ha mégis így tennél, idővel megvastagodna és borzasztóan zsírosodna a bőröd. Gondolom ezt te sem szeretnéd. Éppen ezért olyantól fogadj el tanácsot, aki valóban ért hozzá (a bolti termékeket gyártó cégek nem ilyenek!) Annak pedig ne dőlj be, ha egy radírra rá van írva, hogy naponta használható, mert ilyen nincs! Azt csak azért írják rá, hogy minél előbb elhasználd, és vehess újat. Ennyire egyszerű. (A testradírokra ugyanezek a szabályok vonatkoznak!)

Micellás víz

Szintén tévhit, hogy csak a micellás víz vagy kendő elegendő az esti arctisztításra. Ugyanúgy kell arclemosás és utána ápolás. A micellás víz önmagában kevés a tökéletes arctisztításra!





















A zsíros bőrt szárítani kell

"Zsíros" bőrből 2 fajta is van, zsíros szeborea és korpás szeborea. Míg előbbi a "rendes" zsíros bőr, addig utóbbi - a nevéből is kiindulva - zsíros és száraz egyaránt. Igen, van ilyen, csak a bolti termékek gyártói nem ismerik el. Honnan tudhatod, hogy neked melyik van? Leginkább egy kozmetikus szakértelmére számíthatsz a bőrtípus megállapításában, legfőképp azért, mert nála tudsz venni erre a bőrtípusra való termékeket. Hogy miért? Mert a boltban mit látsz? Szárító termékeket, amiket tilos lenne használni. Ha túlszárítod, azzal csak azt éred el, hogy még több zsíranyagot fog termelni a bőröd, hogy mielőbb megszüntesse a szárazságot. 


3 az 1-ben termékek

Csak gondolj bele józan paraszti ésszel... Lemosó, radír, pakolás - ezek a termékek egymás ellentétei, úgy értem, egy arctisztító mit tud pakolásként? Semmit, mert annak csak az a funkciója, hogy eltávolítsa a sminket, szennyeződéseket az arcodról. Ha valamennyi hidratáló anyagot tesznek is bele, az nem elég ahhoz, hogy pakolásként is megállja a helyét. Ha viszont pakolásként használod azt a terméket, amiben olyan anyagok vannak, amik eltávolítják, magyarul leoldják a sminket, azt miért akarnád 15-20 percig a bőrödön hagyni? Érted ugye? Messziről kerüld el ezeket a termékeket, mert semmi értelmük nincs

Általános krém

Olyan termék nincs, ami jó lábra, hajra, arcra, stb. (kivéve a növényi olajok, de ezeket is keverni kell). Általános hidratáló krémet ne használj arcra, azok egytől egyig testápolók, max. lábkrémek. Arckrémet sem használsz testápolónak (kivéve, ha annyira rosszat vettél, hogy arcra nem tudod elhasználni, de most vonatkoztassunk el ettől). Teljesen más a bőr minden felületen, ezt a legegyszerűbben akkor hiszed el, ha megnézed. Próbálj testápolót használni lábkrémnek és kézkrémnek. Lábra még csak-csak elmegy, de a kezeden is jónak érzed? Ugye nem. 


Hasznos volt a bejegyzés? Ti belefutottatok már valamelyik tévhitbe?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.