Filmbeszámoló: Emily Párizsban

11/08/2020
Nagyon régen volt már filmes beszámoló a blogon, így ideje volt megírni a következőt. 


Ezt a sorozatot egy vállalkozói csoportban osztotta meg valaki, előtte nem is hallottam róla. Ott szakmai szempontból jókat írtak róla, így egyértelmű volt, hogy megnézem. Még aznap regisztráltam a Netflix-re, mert ott fut a sorozat. Ha valaki csak egy-két filmet szeretne megnézni, nyugodtan előfizethet, mert van egy hónap ingyen próbaidő, érdemes kipróbálni. 

Idei, nagyon friss a sorozat, 10 részes, epizódonként nagyjából fél-fél órával. Főszereplője Lilly Collins (Phil Collins lánya), aki már több sorozatban is szerepelt - nekem személy szerint nem a kedvencem. A sorozat róla szól, marketingesként utazik Amerikából Párizsba egy évre a főnöke helyett, aki véletlenül terhes lett. Természetesen először nem fogadják be, főleg, mert úgy ment oda, hogy egy szót sem tud franciául (ezért ment volna a főnöke, aki perfekt francia). Gyorsan barátkozik (már-már túl gyorsan), és minden rossz helyzetet teljesen átalakít, nincs olyan probléma, amit ne tudna megoldani. Habár sejthető, hogy ez egy tipikus happy end-es sorozat, mégis meg tudott lepni néhány epizód. 

A film szövegezése egyébként sokszor nagyon egyszerű, aki szeretné gyakorolni az  (szakmai) angolt, annak nagy segítségére lehet. A film marketing szempontból nagyon jól fel van elkészítve, szuper és kreatív ötletek vannak benne. A "szerelmi" szálakat néha már túlzásnak érzem, és ne lepődjetek meg, de tele van klisékkel és rengeteg téves infóval a franciákról, aminek hangot is adtak (nem fogadták a sorozatot túl jól emiatt, erről több netes hírportálon és pletykaoldalon is olvashatsz).

Engem őszintén szólva ezek nem zavarnak, mert nem emiatt néztem a sorozatot és várom a folytatást. Erről eddig még semmilyen információ nem szivárgott ki, így csak találgatások vannak róla.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.