Ünnepelj évfordulót étterem nélkül (vírus edition)

11/19/2020

Aligha van olyan ember, akit a jelenlegi vírushelyzet ne érintene valamilyen formában. Most nem fogok kitérni a társadalmi problémákra, mert arról írnak olyanok, akik nálam jobban értenek a témához. Én inkább egy másik területet céloztam meg a mai cikkemben.


Engem is rosszul érint az éttermek bezárása, családi eseményeket ott szoktuk megünnepelni - köztük az évfordulónkat is. De nem csüggedünk, mert egyrészt rendelni még lehet, hisz a házhozszállítás mindenhol működik, és ezzel is támogatjuk őket. De ha valaki másképp szeretné megoldani, a következő tippjeim segíthetnek az ötletelésben.

1. Otthoni romantika

Ha otthon szeretnétek ünnepelni, akkor is öltözz ki! Ez neked is jót tesz, mert a készülődés izgalma mindenkit felpörget, és a párod is örül majd neki, hogy ennyi mindenre odafigyelsz (burkoltan felhívhatod rá a figyelmét, hogy ő is vegyen szép ruhát, pl. mert szeretnél egy fotót a közösségi oldalra). Készítsd vagy rendelj finom vacsit, majd szépen terítsd meg az asztalt, gyújts gyertyát. Keress valamilyen hangulatzenét, és gyújts meg egy füstölőt vagy egy illatmécsest. 

2. Kerti parti

Ugyanezt megcsinálhatjátok piknik formájában, amennyiben kertes házban laktok, vagy van erkélyetek. Persze ha bírjátok a hűvös időt.

3. Családi kör

Habár ellenzik a nagy családi összejöveteleket, mégis van, hogy valaki ragaszkodik hozzá. Hogy a törvényi előírásoknak megfeleljen mindenki, és 10 főnél nem lehetnek többen egy ilyen eseményen, vagy nagyon le kell szűkíteni a meghívottakat, vagy két részletben ünnepelni. (Én egyik megoldás mellett sem vagyok, nem is értek velük egyet, azért írtam csak le ezt a lehetőséget is, mert minden eshetőséget számba kell venni. Sokaknak számít a család és nem mondanak le róluk senki kedvéért.)


4. Gyerekkel ünnepelni

Ha gyerekkel ünnepeltek, az is tud meghitt lenni. Vonjátok be őket is az ünneplésbe. Őket is öltöztesd csinosba, legyen zene, tánc, bármi, amitől jól érzitek magatokat, mégis különleges lesz tőle a nap/este. 


5. Romantika felsőfokon

Ha kettesben ünnepeltek, az első pontot kiegészíthetitek néhány játékkal. Vehetsz, vagy akár készíthetsz is felnőtt társasjátékot, játszatok kérdezz-feleleket, felelsz vagy merszt, vetkőzős pókert (vagy Uno-t vagy Fekete Pétert), vagy bármit, ami van otthon és kreatívabban lehet vele játszani, mint eddig. 

6. Kint a szabadban

Habár eléggé meg van szabva, hova lehet menni és hova nem, egy kellemes erdei séta nagyon jól tud esni, főleg, ha zsong a fejetek a munka vagy egyéb problémák miatt. Sétáljatok a friss levegőn, merüljetek el a természet látványában, csináljatok néhány klassz fotót, majd hazaérkezvén üljetek a kandalló elé felmelegedni egy forró teával vagy forrócsókival, vagy fürödjetek egy illatos, habos vízben pezsgőzéssel összekötve. Beszélgessetek sokat, figyeljetek egymásra.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.