GYIK - avagy válogatás a gyakorikérdésekről (szépségápolás)

 Elkészült a sorozat következő része, amiben ismét néhány érdekes kérdésre hoztam választ.

Néha nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy ne regisztráljak és válaszoljak néhány kérdésre, ahol nem is a kérdéssel van a probléma, hanem a bicskanyitogató válaszokkal... De inkább kezdjünk is bele.

Milyen arctisztítót használtok?

A kérdés kifejtésében benne van, hogy a mitesszer a fő probléma, bőrtípust nem ír a kérdező (minek, hisz az nem fontos), illetve elárulja, hogy eddig (sajnos) Niveát használt, ami nem csinált semmit (mily meglepő).

Nos, csak ismételni tudom magam, hogy - főleg fiatal korban, - mennyire fontos a bőrtípusnak megfelelő bőrápoló termékek használata. Ezeket nem fogjátok megvenni drogériában, mert ott szinte semmire sem jó termékek vannak, ráadásul arcápolót bőrtípusra veszünk, nem másra. Ha valakinek mitesszerei (komedói) vannak, akkor járjon rendszeresen kozmetikushoz, és tőle kérjen otthoni ápolásra termékeket.

2 arcterméktől nagyon kiszáradt a bőröm, mit tudnék a kiszáradás ellen tenni a leghamarabb?

A kérdező leírta, hogy bőrgyógyász írt fel neki a mitesszerekre krémet, ami kiszárította a bőrét, ami miatt visszament, írtak neki másikat, de ettől is ugyanolyan rossz volt a helyzet. 

A kérdésre két hozzászólás érkezett, amik kérdések voltak a kérdezőhöz, de nem írt hozzájuk semmi választ. Az én első kérdésem az volna, hogy mitesszerekkel miért is ment bőrgyógyászhoz? A bőrgyógyász miért krémet írt fel erre? Ismét azt tudom írni, amit az első kérdésnél, hogy a mitesszereket a kozmetikus szépen kitisztítja, menjetek inkább hozzá!

Borotválkozás után másnap nagyon kiütéses lettem mit csináljak legközelebb hogy elkerüljem ezt?

Férfi intim területről van szó, azt nem tudjuk, hogy milyen borotvával és kiegészítő termékekkel végezte a műveletet a kérdező.

Először is ajánlom két korábbi posztomat: egyik, ami a borotválásról szól, ide kattintva elolvashatod, a másik pedig a férfiak borotválkozási problémáit taglalja, ezt pedig itt olvashatjátok.

Ha valaki a borotválást választja a szőrtelenítési eljárások közül, akkor legyenek nagyon óvatosak és kellően körültekintőek. Akinek a bőre hajlamos a kipattogzásra, kipirosodásra, mindenképpen vegyenek Neogranormont vagy körömvirág krémet, és borotválás után, valamint másnap óvatosan kenjék be az érintett területet.

Nagyon romlott arckrémtől lehet valami bajom?

A kérdező 2 éve vásárolt arckrémet kent magára, ami állítása szerint rossz szagú volt (bár ez nem derült ki egyértelműen, hogy a krém alapszaga volt, vagy a már dohos szag, mert nem tudta érthetően leírni). Égett a bőre és csípte a szemét is a krém.

Nem hittem volna, hogy valaki feltesz egy ilyen kérdést... 2 éve vásárolt krémet tilos használni, akár fel volt bontva, akár nem! Ahogy az említett esetben is, súlyos bőrirritációt okoz, ami súlyosabb esetben több napig is eltarthat. Csak akkor vegyél újat, ha a régiből már csak pár napra elegendő van.



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.