Férfiak borotválkozási problémái

Sokszor találkozom ezzel a kérdéssel, hogy mit lehet tenni, hogy borotválkozás után ne pattogjon ki a bőr, vagy ne keletkezzenek apró vágási sérülések. Ezt a témát járjuk most körbe.
Kezdjük a bőr megfelelő előkészítésével. Első lépésként távolítsd el a szennyeződést az arcról. Ezt arctejjel, vagy kímélő lemosóval teheted meg, majd bő meleg vízzel öblítsd le, ezzel egyidejűleg felpuhítod a bőrt és az arcszőrzetet is, ami elengedhetetlen borotválkozásnál. Válaszd ki a megfelelő habot vagy borotvagélt, amivel tökéletes puhaságot és síkosságot érhetsz el.
A borotva kiválasztása szintén nagyon fontos, hisz hiába a tökéletes előkészítés, ha a borotva rossz minőségű. Legyen legalább 3 pengés, és nagyon figyelj rá, hogy eltompult pengét ne használj, mert szintén sérülést okoz. Óvatos, finom mozdulatokkal haladj, ne nyomd rá az arcodra a borotvát. Az érzékeny, nehezen elérhető helyeket hagyd a végére, addigra a hab tökéletes beivódik a bőrbe és felpuhítja a szőrt, hogy könnyű dolgod legyen.
Ha végeztél, öblítsd le az arcod először langyos, majd hideg (amit bír a bőröd) vízzel, ez összehúzza a pórusokat és felfrissíti az arcodat, javítja a vérkeringést. Ezután használhatsz arcszeszt vagy krémet, vagy pedig tonikkal töröld át az arcod, ez jól fertőtlenít, és segít megakadályozni a kipattogzást.
Ha véletlenül mégis elvágtad az arcod, helyileg ecseteld 3%-os hidrogén-peroxid oldattal, ez a legjobb vérzéscsillapító, összehúzó, fertőtlenítő szer, patikában kapható, és 1 decis üveg 260-300 Ft, ami rengeteg ideig elég.

Forrás: google

Forrás: google

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.