Vízálló szempillaspirál: jó vagy rossz?

Itt a nyár, a napozás, kirándulás, strandolás időszaka. Sokan ilyenkor sem szívesen mondanak le a sminkelésről (ahogy én sem), ami bár nem a legjobb döntés, de ha így van, akkor próbáljunk olyan termékeket használni, amik bírják a strapát - de csak óvatosan!
A leginkább vitatott dolog a vízálló szempillaspirál. Ugyebár ennek az a lényege, hogy semmilyen külső hatásra ne kenődjön el, éppen ezért sokkal károsabb a pillákra, mint a hagyományos társai. Mindennapos használatra nem ajánlott, hisz töredezetté teszi a pillákat, amik ennek következtében könnyebben kihullanak.  Sőt, az érzékeny szeműeknek nagy eséllyel okoznak irritációt. Eltávolításuk is nehézkes, hisz a hagyományos sminklemosók nehezen birkóznak meg vele, aminek hatására sokan erőteljesebben dörzsölik, ami sem a szempilláknak, sem a szemnek, sem a szem körüli érzékeny bőrnek nem tesznek jót. Az intenzívebb sminklemosók, amik könnyen oldják ezeket a spirálokat, hosszú távon szintén nem túl előnyösek.

Szóval a vízálló spirált tényleg csak akkor használjátok, ha nagyon muszáj, és az eltávolításnál nagyon figyeljetek oda! Lemosás után pedig használjatok szemkörnyék ápoló krémet, amiből pici mehet a pilláitokra is.

Ti használtok valamilyen vízálló szempillaspirált?


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.