A legolcsóbb és legjobb sebfertőtlenítő

A mostani bejegyzésem is nagyban köthető a nyárhoz, hisz ilyenkor akarva-akaratlan többször érhet minket kisebb baleset, pl. biciklizés, görkorizás, stb. közben. Akármilyen legyen a sérülés, a biztonság érdekében mindenképp fertőtleníteni kell. Ehhez adok most egy kis segítséget.
Bizonyára ti is a reklámokból ismeritek a legtöbb terméket. Ezek ugyebár szép csomagolású, jó illatú termékek, amik nem mindig hozzák a várva várt hatást. Én ezért sem használok nagyon ilyen termékeket. Másrészt azért sem, mert nem a nevet és a reklámot akarom megfizetni, hanem a minőséget. A sebfertőtlenítőkkel sincs ez másként. A reklámok tele vannak ilyen-olyan kímélő, jó illatú csodaszerekkel, nagyrészt csillagászati árakon. Pedig vannak ezeknek alternatívái, amik sokkal hatásosabbak, töredék árért. Az egyik ilyen, amiről ez a cikk szól, a sokoldalú H2O2, vagyis a hidrogén-peroxid. Nem is írok hozzá körítést, lássuk egyből a tulajdonságait:

  • színtelen, szagtalan
  • kiváló vérzéscsillapító
  • fertőtlenítő
  • összehúzó
  • és ami a legfontosabb: nem csíp!

Minden sérülést lehet vele kezelni, legyen az kis balesetből származó, borotválkozás okozta vágás, pattanás kinyomása után keletkező vérző seb, vagy ha főzés közben véletlenül elvágod az ujjad. Kisebb területen fültisztító pálcikával tudjátok ecsetelni a sebet, nagyobb felületen pedig egy méretarányos vattával.
Lássuk mennyibe is kerül:
Gyógyszertárban tudjátok beszerezni, 1 decis barna gyógyszertári üvegcsében van, 3%-os töménységben árulják, és kemény 250-300 Ft körül mozog, és mivel semmi romlandót nem tartalmaz, korlátlan ideig felhasználható. Nagy segítség az egész családnak.

Figyelem, ezzel még nincs vége!

További, ismert felhasználási módjai is vannak, amik mára már feledésbe merültek:

  • dezodor helyett is használható, mivel elpusztítja a testszagot okozó baktériumokat
  • fogkefét áztassuk időközönként az oldatban, majd használat előtt alaposan öblítsük ki: ezzel elpusztítjuk a fogkefén található baktériumokat
  • sokan használják belsőleg is különböző betegségek kezelésére, de erről nem írok semmit, mert szigorúan orvosi utasításra történhet ezen felhasználása


Ti használtatok már valamire hidrogén-peroxidot?

1 megjegyzés:

  1. A hidrogénperoxid természetes bomlása miatt nem igaz, hogy korlátlan ideig felhasználható. Hő, napfény és szerves anyagok hatására bomlik, teljesen (vegytisztán) tartott folyadék stabil csak. A ruhán papíron megszáradva meggyulladhat.

    Hátránya, hogy hegesedést erősíti így a seb némileg lassabban gyógyul.

    Ezért, bár kiváló fertőtlenítő, használata sokkal nagyobb odafigyelést igényel mint pl. a betadine.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.