A vazelin otthoni felhasználása a szépségápolásban

6/10/2013
Ismét egy "filléres" megoldással készültem, mégpedig a ma már lassan feledésbe merülő vazelinnel. Sokan nem tudják, mennyi mindenre lehet használni, arról nem is beszélve, hogy sokkal kíméletesebb, mint a bolti termékek, hisz nem okoz irritációt. Lássuk :)
Először is leszögezném, hogy bár a felsoroltakon kívül sok más felhasználási mód létezik, most csak azokat írom le, amiket én is kipróbáltam és használok a mindennapokban!

1. Sminkeltávolítás
Takács Nórinál láttam ezt a megoldást, hogy az egész arcáról ezzel távolította el a sminket. Nos, nálam már többször is bizonyított, így bátran beleírtam a bejegyzésbe.
Így csináljátok: egy kevés(!) mennyiséget oszlassatok el az ujjaitok végén, majd körkörös, "mosakodó" mozdulatokkal masszírozzátok át vele az egész arcotokat, a szemhéjatokat is beleértve. Nagyon könnyen és gyorsan leszed mindent, bár utána az elkent smink nem túl szép látvány :D Miután végeztetek, kétféleképpen tudjátok eltávolítani az anyagot: egy melegvizes törcsivel áttörlitek, vagy pedig - amit én is csinálok - nedves törlőkendővel áttörlitek az arcotokat és más kész is. De természetesen ne felejtsetek el utána hidratálni!

2. Szemöldökszedés előtt kenjétek be a bőrötöket, majd néhány perc után kezdhetitek is a műveletet. Jobb, mint bármilyen krém.

3. Hajfestés előtt - ha nem szeretnétek mindenhol festékesek lenni - kenjétek be vele a bőrötöket a hajvonalatok előtt

Ne feledjük! A vazelin nem bőrápoló, nem hidratál, nem táplál, csupán egy filmréteget képez a bőrön, ami nem engedi ki a vizet a bőrből, ezért tűnik puhának. Most ezen tulajdonsága előnyeit írom le:
4. Ha otthon végeztek magatokon szőkítést (bajusz, áll, kar, stb.) kenjétek be vele a bőrötöket, majd utána vigyétek fel a szőkítőt. A szőrszálak kiszőkülnek, viszont a bőrt megkíméli a kémiai anyagok káros (maró) hatásától.

5. Ajakápoló: mivel ugye nem engedi ki a vizet belőle, puhán tartja az ajkakat

6. Lábápoló: ha biztosra akartok menni, kenjétek be lábkrémmel a talpatokat, majd egy réteg vazelin, így a krémet "belenyomja" a bőrbe, vagyis pakolásként működik

Fontos: mint tudjuk, a vazelin kőolaj származék, ezért huzamosabb ideig ne hagyjuk a bőrön!

Ti mire szoktátok használni még a vazelint?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.