Szőrtelenítés 2. rész - borotva és krémek

4/19/2013

Most a 2 legelterjedtebb és legegyszerűbb szőrtelenítési eljárást fogom bemutatni, a borotvát és a szőrtelenítő krémet.

Borotva


A legelterjedtebb szőrtelenítési mód a borotválás. Gyors, könnyű, viszont sok esetben balesetveszélyes. Borotválás során a szőrszál bőr feletti részét vágjuk le, amennyiben nem vagyunk elég óvatosak, nem használunk megfelelő minőségű borotvát, vagy csak nagyon kapkodunk, könnyen elvághatjuk a bőrünket.
Borotválás előtt fontos, hogy megfelelően felpuhítsuk a bőrt. Legalább 5 percig ázzunk a kádban, vagy a zuhany alatt, majd ha hajlamosak vagyunk szőrbenövésre, a művelet előtt radírozzuk le a bőrünket (ha pár naponta szőrtelenítünk így, nem kell minden egyes alkalommal radírozni, főleg ha rövidek a szőrszálak).
Ezután jöhet a borotvahab/zselé
Fontos a megfelelő borotva: legyen jó minőségű, éles, és minimum 3 pengés
A borotvát mindig a szőr növekedésével ellentétesen húzzuk
Miután végeztünk, töröljük szárazra a bőrt (óvatosan felitatva róla a vizet, nem dörzsölve), majd aki hajlamos a szőrtüszőgyulladásra, tonikkal törölje át a bőrt, majd neogranormonnal kenje be. Többieknek elég a testápoló.

Előnyök:

  • gyors
  • könnyű
  • teljesen sima bőrfelszínt eredményez


Hátránya:

  • sérülésveszélyes
  • egyáltalán nem tartós (1-2 nap)


Extra tippek:
ha megvágod magad borotvával, egy fültisztító pálcika segítségével ecseteld le a sebet 3%-os hidrogén-peroxid oldattal (gyógyszertárban kapható fillérekért) - vérzéscsillapító, fertőtlenítő, összehúzó hatású
ha kipattog a bőröd a borotválástól, kenegesd neogranormonnal, és vegyél jó minőségű borotvát


Krém, hab


Aki ennél kicsivel tartósabb megoldást keres, annak javasolt a szőrtelenítő krém és hab. Mindkettő drogériákban és áruházakban is beszerezhető márkától függően különböző árakon. Hasonlóan működnek:
fel kell vinni a kezelendő felületre, az előírt hatóideig fent hagyni, majd krémek esetében a műanyag spatulával eltávolítani (borotvához hasonlóan), majd mossuk le alaposan a maradék krémet. A habot a mellékelt szivaccsal a csap alatt kell ledörzsölni. Mindkét termék kémiailag oldja a szőrt, így érzékeny bőrűek ne használják! Mindkét esetben fontos a bőr megfelelő utóápolása!

Előnyök:

  • viszonylag gyors
  • kényelmes
  • nincs vágási sérülés


Hátrányok:

  • nem túl tartós (2-3 nap)
  • túlérzékenység léphet fel


Fontos! A hagyományos krémeket és habokat érzékeny területen (bikinivonal, esetenként hónalj) ne használjuk, mert bőrirritációt, sebeket okozhatnak! Vannak erre a területre kifejlesztett termékek.

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.