Arclemosók különböző bőrtípusokra

7/03/2013
Manapság rengeteg arclemosót kínálnak a különböző cégek, így a választás egyre nehezebb. Ehhez adok most mindenkinek segítséget.


Arctej: Folyékony-krémes állagúak, kézzel vagy vattakoronggal lehet használni. Több bőrtípusra valót árulnak, használatuk könnyű, eltávolítja a sminket és a napi szennyeződést a bőrről, de mivel hagy egy vékony zsíros, ragacsos réteget a bőrön, szükséges leöblíteni vízzel.


Arctisztító hab: személyes kedvencem :) a legkíméletesebb arctisztító a gyengéd hab állagnak köszönhetően. Bármilyen bőrtípuson használható, de smink eltávolítására nem elég "erős", így azt először mossátok le valamivel.


Arctisztító gél: zselé állagú arclemosó, vízzel kell hígítani, átmosni vele az arcot, majd leöblíteni. Szinte kivétel nélkül szárítják a bőrt (a nem megfelelő összetevők miatt, ezért biokozmetikumokat gyártó cégeknél nem is találtok ilyet), így ezt személy szerint nem ajánlom. Használata után nagyon fontos a megfelelő hidratálás!


3in1 arctisztító termékek: ezeknél rosszabb nem igazán van, mert olyan termék, ami mindent csinál, nem létezik. Gondoljunk csak bele: tisztít, radíroz, hidratál, táplál, stb. vagyis arctej, tonik, radír, arckrém egyben... Ugye ebből a megközelítésből már érthetőbb. Nem tudok termékajánlót sem írni, mert hosszas keresgélés után sem találtam olyat, amit jóra értékeltetek volna.

Ha nem tudjátok eldönteni melyiket válasszátok írjatok, segítek :)

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.