Hogy ne költs feleslegesen Glamour napokon?

4/09/2019
Minden éven születik egy-egy ilyen poszt valakitől, de őszintén szólva ez eddig nem érdekelt. Viszont már másként gondolkozom, és elkezdtem én is tudatosan vásárolni. A Glamour nap sem kivétel ez alól.


Először is átgondoltam, hogy miket szoktam vásárolni ilyenkor. Ti is kezdjétek ezzel, majd nézzétek át, hogy ezekből a termékekből mennyi van otthon. Ha van egy egész flakon sampon, akkor abból nem biztos, hogy szükséges venni.

Mivel mindannyian városba mentek vásárolni, ahol vannak eurós boltok, nézzetek körül, hogy az általatok használt tusfürdő, sampon, fogkrém, stb. mennyibe kerülnek ott, vagyis hogy érdemes-e kuponnal megvenni a drogériákban. Ha pl. az Euro Family-t nézzük, nagyjából néhány 10 Ft eltérés van egy 20% vagy 30%-os kedvezmény-kuponnál, vagy még annyi se. Ezek miatt felesleges egyszerre annyi pénzt költeni.

Ha van olyan sminkterméked, amit még nem használtál, akkor abból ne vegyél, mert a következő Glamour napig úgyse fogy el, vagy pedig ha elkezded használni az újat, akkor a régit hanyagolod, aminek az lesz az eredménye, hogy elfeledkezel róla, és dobhatod ki.

Ha ruhát szeretnél venni, gondold át többször is, hogy valóban szükséged van-e egy újabb darabra. Okosan kell felépíteni a ruhatárat, a stílusotoktól függetlenül. Itt az alapdarabokra gondolok, amikre mindenkinek szüksége van, még akkor is, ha a mindennapokban lazán, sportosan öltözködik: legyen egy fekete szoknya vagy nadrág, fehér ing/blúz hivatalos eseményekre, egy fekete alkalmi cipő, kényelmes nadrág, ami vagy farmer, vagy egy egyszerű pamutnadrág (nem melegítő!), fehér rövid- vagy hosszúujjú felső, kényelmes (sport) cipő, átmeneti kabát, téli kabát. Ezek nem a "divat törvényben" meghatározott alapdarabok, hanem amiket én gondolok annak. Nyilván ízlés kérdése, ezért nem is veszem hozzá a színes ruhadarabokat tavaszra-nyárra, mert van, aki nem szereti a színeket, ezzel természetesen nincs semmi baj.

Amit érdemes tehát: könyvek, 40-50 %-os termékek (amiből nincs, vagy csak kevés van), esetleg szolgáltatások, ha szükségetek van rá.

Ti mit terveztek venni Glamour napokon?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.