Csomagolj tudatosan nyaralásra

Egyre többen döntenek úgy, hogy kihasználják a nyarat, felpakolják a családot, és elmennek nyaralni. Ennek több módja is van, saját magunk által szervezett út, vagy utazási iroda általi. Kinek melyik a kényelmesebb.


Korábban már többször is foglalkoztam a témával úgy, mint utazás tervezés, nyaralás előtt bőrfelkészítés, és egy németországi úttal összekötött csomagolási poszt. A mostani az utóbbi átirata, csak sokkal tudatosabb, és kifejezetten fürdőzéssel kapcsolatos úthoz való.

Mindenki tudja, hogy a nyári tűző napon való tartózkodás milyen veszélyeket rejt magában, kérek mindenkit, hogy vigyázzon saját maga és családja egészségére, akár tippjeim segítségével is.

Csomagolás:

Először is el kell tervezni, hogy mit vigyünk magunkkal. Az úticél figyelembe vételével kelleni fognak nyári ruhák, meleg ruhák, gyógyszerek, többféle lábbeli, pipereholmi, stb. 

Főbb csoportok:
  • ruházat
  • fürdőszobai dolgok (tusfürdő, testápoló, stb.)
  • sminkcuccok
  • gyógyszerek
  • egyéb
Ruházat:
Nyáron is minden eshetőségre fel kell készülni. A fürdőruhán kívül (amiből jó, ha tudtok vinni legalább kettőt, és minden fürdés után mossátok ki) legyen könnyű nyári ruha, és meleg őszi egyaránt (az időjárás pillanatok alatt meg tud változni, de ugye ezt már szükségtelen mondani). Mindenképp kényelmes ruhát vigyetek, és olyan anyagút, amiben nem izzadtok, valamint minden napra elegendő fehérnemű (ha van mosási lehetőség, akkor nyilván kevesebb is elég).

Cipők:
Alapok: zárt cipő hűvösebb napokra esetleg autóvezetéshez, szandál és/vagy papucs, ki mit szeret. Aki papucsos, annak érdemes egy olcsóbb, nem túl szép darabot vinni a vízpartra (mondjuk ki: olyat, amit nem sajnálsz, ha ellopnak) és egy szépet, amiben lehet sétálni a környéken. Fontos, hogy bármilyen stílusú, fazonú lábbelit viszel, csak és kizárólag olyan legyen, amit már "bejárattál" és biztosan nem fogja feltörni a lábad!

Fürdőszoba:
Alap dolgok: fogkefe, fogkrém, szájvíz, tusfürdő, testápoló, dezodor, törölköző, sampon, balzsam, fésű, hajgumi/hajcsat, hajszárító, arcápolási termékek, aki nyaraláskor is szeret sminkelni, akkor csak a legszükségesebbeket vigye.

Gyógyszerek:
Fájdalom- és lázcsillapító, kálcium (vagy bármilyen allergia elleni szer), hasmenés és hányinger elleni gyógyszer, sebtapasz, sebfertőtlenítő.

Egyéb:
Fényvédő, napozás utáni kozmetikum, esernyő, kézfertőtlenítő - ha útközben bármi közbejön (drogériákban lehet kapni kis kiszerelésű utazó termékeket), papírzsebkendő, WC papír, telefontöltő, fényképezőgép, stb.

Remélem semmit nem hagytam ki a felsorolásból. Ha esetleg mégis, írjátok meg kommentben. Ti mit visztek/vittetek magatokkal nyaralni? Mennyi ideig készültetek rá?

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.